Mezzosopraan Sara Klein Horsman is een veelgevraagd soliste en werkte met toonaangevende orkesten als Holland Baroque, Het Orkest van het Oosten en Concerto d’ Amsterdam. Zo was ze te horen in de passionen en cantates van J.S. Bach, het Requiem van W.A. Mozart, de Elias van Mendelssohn, het Requiem van Duruflé, het Stabat Mater van G.B. Pergolesi en de Messe Solennelle van G. Rossini. In de komende periode zal zij onder meer Mozarts Requiem en Krönungsmesse uitvoeren met het Gelders Orkest en de Matthäus Passion van Bach met Het Orkest van het Oosten.

Met pianiste Vesna Dimcevska geeft Sara regelmatig liederenrecitals. Zo traden ze op tijdens Het Grachtenfestival in Amsterdam en behoren zij sinds november 2015 tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied. Tot hun repertoire behoren werken als de Zigeunerlieder van Brahms, Les nuits d’été van Berlioz en verschillende liederen van F. Schubert, A. Berg en H. Bosmans.

Met het ensemble La Sfera Armoniosa van luitist Mike Fentross treedt zij op met muziek van Purcell, Lambert, Monteverdi en Huygens.

Door de hedendaagse componist Gustavo Trujillo werd, speciaal voor Sara, de kameropera Ophelia gecomponeerd. Daarnaast was Sara een van de oprichters van Vliegwiel, een collectief van jonge musici. Samen met sopraan Brigitte van Hagen nam zij zowel de artistieke leiding als de productieleiding voor haar rekening. Ze realiseerden met succes twee vernieuwende opera-producties en toerden daarmee langs de Nederlandse theaters.

Sara behaalde haar masterdiploma aan het ArtEZ conservatorium. Ze studeerde bij Riekje Bakker en Harry van Berne. Om haar verdere ontwikkeling te ondersteunen werd haar zowel het Romke Kalma Fonds als het Willem Mengelberg Fonds toegekend. Ze vervolgde haar opleiding bij Jard van Nes en nam deel aan masterclasses van onder andere Margreet Honig, Rudolf Jansen en Barbara Hannigan.

Sinds twee jaar wordt Sara gecoacht door Hanneke de Wit.

www.sarakleinhorsman.com


Download CV in PDF
Download CV foto 1

Download CV foto 2